Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο κίνδυνος της ακροδεξιάς



Στο 2020 η ακροδεξιά προελαύνει με δόλιες μεθόδους και μαύρη προπαγάνδα κάνοντας μια αιματηρή προσπάθεια να ριζώσει στο υποσυνείδητο της κοινωνίας. Οι παραδοσιακές αντίπαλες δυνάμεις της ακροδεξιάς δεν δείχνουν τα απαραίτητα αντανακλαστικά στα σημάδια που προμηνύουν τον εκφασισμό της κοινωνίας. Βλέπουμε ένα αξιοσημείωτο ποσοστό της κοινωνίας να βάζει στην καθημερινότητά του τη ναζιστική ιδεολογία και ορολογία, κάτι που βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην κυβερνητική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας αλλά και στα ΜΜΕ τα οποία συντεταγμένα και με ελάχιστες εξαιρέσεις, λειτουργούν σαν γραφεία τύπου της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η υφαρπαγή της εξουσίας

Δεν είναι μυστικό ότι για να καταφέρει η Νέα Δημοκρατία να πάρει την εξουσία, ένα από τα τεχνάσματα που χρησιμοποίησε είναι πως ενεργοποίησε τα εθνικιστικά αντανακλαστικά μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων με το ζήτημα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας. Εν τέλη πρόδωσε τους ψηφοφόρους της υποδεχόμενη και καλωσορίζοντας την γείτονα χώρα στο ΝΑΤΟ με το όνομα Βόρεια Μακεδονία, αναιρώντας την υπόσχεσή της ότι θα ασκήσει βέτο στην ένταξη της στην συμμαχία.

Η κυβέρνηση νόμιζε ότι θα μπορούσε να ελέγξει εύκολα τους εξαπατημένους ψηφοφόρους της, αλλά επειδή δεν μπορεί να τους ελέγχει για καιρό, καθώς τα συμφέροντα τους συγκρούονται, θα πρέπει μόνιμα να τροφοδοτεί τα εθνικιστικά αντανακλαστικά των ψηφοφόρων της ανάγοντας εθνικά ζητήματα σε ναζιστικά παραληρήματα όπως τα γεγονότα στον Έβρο στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2020 διογκώνοντας τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Οι εξαπατημένοι ακροδεξιοί ψηφοφόροι

Από την άλλη πλευρά, οι εξαπατημένοι ακροδεξιοί ψηφοφόροι, που η ίδια η Νέα Δημοκρατία δημιούργησε με την πολιτική της, θα ψάξουν να βρουν ιδεολογική διέξοδο σε άλλα ακροδεξιά κόμματα όπως η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου ενώ είναι ορατή η αναβίωση της φασιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή ή κάποιου από το παρακλάδια που έφτιαξε για να ξεφύγει από την δικαιοσύνη. Δεν αποκλείεται επίσης να δούμε την δημιουργία ενός χριστιανοκεντρικού κόμματος ή και την λεγόμενη λευκή χριστιανική ψήφο στις εκλογές.

Ο χρήσιμος φασισμός

Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον, οι εχθροί της δημοκρατίας και καθοδηγητές της ακροδεξιάς πτέρυγας, κατευθύνουν τους οπαδούς τους στο να εντείνουν την βίαιη ρητορική και βίαιη δράση τους προς όποιον αντιτίθεται ή διαφωνεί με την ακροδεξιά ιδεολογία. Δηλαδή όποιος δεν υποταχθεί στην ιδεολογία και το δόγμα τους, είναι εν δυνάμει στόχος.

Ο εχθρός τώρα είναι η ακροδεξιά που εκπροσωπεί την ιδεολογία του μίσους και της οπισθοδρόμησης, της υποταγής και του ραγιαδισμού. Η ακροδεξιά που για άλλη μια φορά χρησιμεύει για το κυρίαρχο κράτος ως εργαλείο καταπίεσης και ελέγχου ώστε να μπορέσει η κυβέρνηση να διαχειριστεί με μικρό πολιτικό κόστος την οικονομική καταστροφή που πλησιάζει.

Ώρα για λύση

Δεν είναι αργά ακόμα και τώρα να ξυπνήσουν οι παραδοσιακές αντίπαλες δυνάμεις της ακροδεξιάς και να οργανώσουν ενωμένες την άμυνα, αλλά κυρίως την επίθεσή τους στις δυνάμεις του φασισμού και του σκοταδισμού.

Για να νικήσουμε θα πρέπει οι δημοκρατικές και αντιφασιστικές δυνάμεις να είναι ενωμένες, σε εγρήγορση και επαγρύπνηση. Να δράσουμε τώρα για να μην ποτιστεί η κοινωνία με το δηλητήριο του φασισμού.


  • Ακολουθήστε το Ελεύθερο Μονοπάτι στο Facebook
  • Ακολουθήστε το Ελεύθερο Μονοπάτι στο Twitter
  • Επιστροφή στην αρχική σελίδα του blog


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Κάλεσμα του ΕΛΕΜ για το Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο της 1ης Ιουνίου

Η έρευνα και η εξόρυξη πετρελαίου στην Ήπειρο μας φέρνει αντιμέτωπους με μια ανυπολόγιστη καταστροφή η οποία θα έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία των κατοίκων, για το περιβάλλον και για την οικονομία θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ολόκληρη την περιοχή. Δεν θα παραδώσουμε την Ήπειρο στις ορέξεις των πετρελαϊκών εταιρειών και των υποστηρικτών τους. Θα αγωνιστούμε όχι μόνο για να σταματήσουμε τα σχέδια τους αλλά και για ένα νέο μέλλον, καλύτερο και καθαρό, χωρίς πετρέλαιο και απελευθερωμένο από τις ενεργειακές αλυσίδες. Το Ελεύθερο Μονοπάτι καλεί όλους τους πολίτες να εκφράσουν την αντίθεσή τους και την εναντίωσή τους στα καταστροφικά σχέδια έρευνας και εξόρυξης πετρελαίου στην Ήπειρο, συμμετέχοντας στο Πανηπειρωτικό Συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου στα Ιωάννινα , στις 18:00, με σημείο συγκέντρωσης το κτίριο της Περιφέρειας.

Η Μάχη για την Ελεύθερη Ενέργεια

Το βασικό κλειδί για να ανοίξουμε τις πόρτες της ευημερίας και της εξέλιξης στη χώρας μας είναι η ενέργεια και συγκεκριμένα ο τρόπος με τον οποίο την παράγουμε, την διανέμουμε και την διαχειριζόμαστε. Η αλλαγή του ενεργειακού μας μοντέλου, είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα που χρειάζεται να κάνουμε για την ανοικοδόμηση της οικονομίας μας. Για να γίνει αυτό χρειάζεται πολιτική βούληση και σχεδιασμό που δεν μπορούνε να παράγουν τα οπισθοδρομικά κόμματα του κοινοβουλίου. Αυτά είναι τα κόμματα και οι μηχανισμοί του χθες και στο χθες θέλουν να κρατήσουν την χώρα μας. Είναι το παρελθόν, οι εκπρόσωποι του ραγιαδισμού, οι υπερασπιστές του σκοταδισμού και της διαφθοράς. Είναι αυτοί που θα κάνουν τα πάντα για να μην εξελιχθούμε ως κοινωνία για να μην χάσουν τα πλεονεκτήματα και τις καρέκλες τους. Η απελευθέρωση του ενεργειακού μας μοντέλου είναι σήμερα ο πραγματικός τους εχθρός. Γιατί με την ενέργεια μπορούν να ελέγχουν τον πληθυσμό κρατώντας τον δέσμιο. Γιατί ο λόγος για τον οποίο ο π

Ανακοίνωση για καραντίνα και πανδημία κορωνοϊού COVID-19

Αγαπητές φίλες και φίλοι του ΕΛΕΜ, Είναι ώρα αλληλεγγύης και όχι ώρα για απόδοση ευθυνών. Ας ξεπεράσουμε με το καλό την πανδημία με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες και θα αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Τώρα πρέπει να προστατέψουμε τον εαυτό μας, τους γύρω μας και το κοινωνικό σύνολο. Μένουμε σπίτι Πρέπει να μείνουμε στο σπίτι όσο περισσότερο μπορούμε συνησφέροντας με αυτό τον τρόπο στον αγώνα των γιατρών και όλων των εργαζομένων κάθε κλάδου που αυτές τις δύσκολες ώρες σηκώνουν όλο το βάρος της κατάστασης. Τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής. Εργασία Αν χρειαστεί να βγαίνουμε για λόγους εργασίας το κάνουμε με πολύ μεγάλη προσοχή, τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής. Σούπερ μάρκετ και φαρμακεία Σεβόμαστε την σειρά προτεραιότητας και δίνουμε προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες. Σεβόμαστε τους εργαζόμενους, δεν συνωστιζόμαστε και κρατάμε αποστάσεις.  Προσπαθούμε σε κάθε περίπτωση να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Η επικοινωνία με το ΕΛΕΜ είναι εφικτή μ

Το ζήτημα δεν τίθεται στην σωτηρία της γης

Το όραμα μας είναι βασισμένο πάνω στην ίαση της ατομικής και κοινωνικής νοημοσύνης ή οποία όταν αφυπνιστεί μέσα από την γνώση θα απελευθερωθεί κάθε γήινο στοιχείο από την ανθρώπινη εξουσία. Δηλαδή το πέρασμα της ανθρωπότητας από το να ασκεί εξουσία στο περιβάλλον στο να το σέβεται και να συνεργάζεται με αυτό. Περιβάλλον είναι όλη η φύση και κάθε ένας από εμάς. Κάνοντας δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση οικοδομούμε την ενεργειακά αυτόνομη κοινότητα στο εδώ και τώρα άμεσα και διακριτικά.  Αυτό σημαίνει πως δημιουργούμε δομές που υποστηρίζουν την μετάβαση απ’ το να χρησιμοποιούμε την άρρωστη απαρχαιωμένη νοημοσύνη στο να χρησιμοποιούμε την σύγχρονη υγιή νοημοσύνη ατομικά και κοινωνικά. Το ζήτημα δεν τίθεται στην σωτηρία της γης αλλά στην διακοπή της εξουσιαστικής εκμεταλλεύσεις αυτής από το ανθρώπινο είδος ώστε το ίδιο να καταφέρει να διασωθεί.